Followers

Saturday, December 29, 2012

Just Write .....

Salam and greeting to all....

Minggu nie mcm slow sikit terasa sesangat lambat but it's ok....
Alhamdullilah dlm minggu nie gak result sem lepas keluar n i'm thankful to Allah for everything and now fighting last sem here. I'm thankful to Allah had given me the strengh until now...Yupssss...we're nothing without Him.....

Sebenarnya minggu nie mcm sifat malas tu dah datang...Yupsss...malas sikit sbb utama rindu nak balik rumah    but sem nie dah tak mcm dulu setiap mnggu wajib balik tapi skrang penyakit tu dah hilang sebulan sekali bangga dgn diri sendiri sbb try utk berdikari dan mood dgn novel2 buat seketika sbb belum sibuk dgn assgment lagi and now start to countdown exam mid sem hujung bln nanti...Cepat sesangat masa tu berlalu...

I feel like want to write something coz i read few blogs today, dpt jelajah bnyak blog so sekarang feel motivated to write one, but i'm don"t know what to write.So just write something.....

Wrong is wrong even if everyone is doing it.Right is right even if no one is doing it , tiba2 terlintas qoute nie.Yupsss...kita manusia yg sentiasa boleh berfikir dan kekadang tu selalu terbuat salah tak sesiapa yg dilahirkan dgn kadar sifar dlm buat silap.One of  mistakes in life will make us realize that it's a good collection to us..mungkin jugak kadang2 tu boleh dijadikan collection of experience yg boleh dibukukan sebagai sebuah pengajaran dlm hidup.As long as we can learn dari apa yg berlaku sbb dari situ kita boleh persiapakan diri utk kehidupan yg mendatang mungkin sekarang kita yg terbaik kita sentiasa di atas dan perkara sewaktu dgnnya tapi yg bakal menanti dan mendatang kemudian hari hanya Allah yg tahu..dalam hidup banyak benda yg boleh buat kita mudah leka dgn apa yg ada.Semakin hari semakin meningkat umur kita tapi secara separa sedar atau tak  kita still lagi mcm bayi yg baru dilahirkan sbb kita tak pernah lari dari buat kesilapan dan dari situ kita mula belajar dan belajar.Ok ...i wrote this to remind myself actually.'Oh..Allah, forgive my sins and strengthen my iman ...for you are the most forgiving of all...'Sbb kita takkan tahu selama mana kita akan bernafas so bersyukur dgn apa yg ada try jdi yg terbaik utk diri sendiri dan org lain baru hidup tu best...


Till then...Wassalam...


Terima Kasih

2 comments:

si.ra said...

salam tieyka,

sorry lupa nk update. tieyka boleh contact diorg mll fb. cari ja Cuti-cuti Korea (Muslim Style). kt page tu diorg ada tulis segala info berkaitan. harap membantu. have fun!

Nurul_Atika said...

@si.ra

thnks sis...^_______^

© My Destiny | Design By Blog Bingkisan Hati