Followers

Saturday, December 29, 2012

Just Write .....

Salam and greeting to all....

Minggu nie mcm slow sikit terasa sesangat lambat but it's ok....
Alhamdullilah dlm minggu nie gak result sem lepas keluar n i'm thankful to Allah for everything and now fighting last sem here. I'm thankful to Allah had given me the strengh until now...Yupssss...we're nothing without Him.....

Sebenarnya minggu nie mcm sifat malas tu dah datang...Yupsss...malas sikit sbb utama rindu nak balik rumah    but sem nie dah tak mcm dulu setiap mnggu wajib balik tapi skrang penyakit tu dah hilang sebulan sekali bangga dgn diri sendiri sbb try utk berdikari dan mood dgn novel2 buat seketika sbb belum sibuk dgn assgment lagi and now start to countdown exam mid sem hujung bln nanti...Cepat sesangat masa tu berlalu...

I feel like want to write something coz i read few blogs today, dpt jelajah bnyak blog so sekarang feel motivated to write one, but i'm don"t know what to write.So just write something.....

Wrong is wrong even if everyone is doing it.Right is right even if no one is doing it , tiba2 terlintas qoute nie.Yupsss...kita manusia yg sentiasa boleh berfikir dan kekadang tu selalu terbuat salah tak sesiapa yg dilahirkan dgn kadar sifar dlm buat silap.One of  mistakes in life will make us realize that it's a good collection to us..mungkin jugak kadang2 tu boleh dijadikan collection of experience yg boleh dibukukan sebagai sebuah pengajaran dlm hidup.As long as we can learn dari apa yg berlaku sbb dari situ kita boleh persiapakan diri utk kehidupan yg mendatang mungkin sekarang kita yg terbaik kita sentiasa di atas dan perkara sewaktu dgnnya tapi yg bakal menanti dan mendatang kemudian hari hanya Allah yg tahu..dalam hidup banyak benda yg boleh buat kita mudah leka dgn apa yg ada.Semakin hari semakin meningkat umur kita tapi secara separa sedar atau tak  kita still lagi mcm bayi yg baru dilahirkan sbb kita tak pernah lari dari buat kesilapan dan dari situ kita mula belajar dan belajar.Ok ...i wrote this to remind myself actually.'Oh..Allah, forgive my sins and strengthen my iman ...for you are the most forgiving of all...'Sbb kita takkan tahu selama mana kita akan bernafas so bersyukur dgn apa yg ada try jdi yg terbaik utk diri sendiri dan org lain baru hidup tu best...


Till then...Wassalam...


Terima Kasih

Tuesday, December 11, 2012

PELUANG..

Salam wbt...

Good day to you as muslim...

             Something that I learnt today ,  i hope that it can reminding myself  and Allah always with me whatever i do and also hope whatever we  do just totally solid for the sake of Allah...in shaa Allah.A good muslim to be...Amin...
Ok f..or this weeks just waste my time with novel2 and finally dah semester akhir kat sini dan cuti  lepas tersangat puas hati..

PELUANG..Ok...there always be first or second utk setiap perkara yg berlaku..? Selalunya bila buat salah atau perkara sewaktu dgnnya dlm kehidupan nie kite berharap sesangat mungkin akan ada peluang kedua yg mana kita fikir mungkin dari situ kita dapat memperbetulkan kesilapan..Yupssss...akan ada peluang tu.Tapi bila satu peluang utama yg terLepas mungkin apa yg kita akan capai selepas itu tidak akan seindah peluang pertama yg telah kita lepaskan.Tapi bila hidup kita sentiasa percaya dan berpegang kpd Allah tidak akan ada sesuatu yg mustahil dlm hidup.That's fact about life  kita adalah manusia yg berpegang kepada agama, selagi kita sentiasa meminta kepadaNya..walau miskin mana pun manusia itu Allah sentiasa mendengar luahan hambaNya.

So ...just increase our love for each other with simple formula..Loving all family is the key to paradise...

Jika kita tak pernah lupakan Allah.Dia lagi sesekali  tidak akan melupakan kita so kita perlu bersyukur dgn peluang yg ada n should thank Him for providing us with everything..Hidup sentiasa indah nak cari keindahan hidup tu bukanlah susah ...

That's for today..still learning dan utk peringatan diri sendiri juga..





Terima Kasih

Monday, December 10, 2012

we can makes it...





Assalamualaikum and greetings to all

alhamdulillah










peluang dlm hidup nie tak selalu datang dan tak mudah pergi,
sama ada kita sedar atau tidak,

 setiap kita diberi kesempatan yg sama utk mencuba
itu hidup kita...


Terima Kasih

Tuesday, November 13, 2012

^_^

Salam wbt..

It has been a while...going to say that i was so busy but that would be a lie..I'm not that busy actually done with my exam right noww....Cuti yg hampir2 tiga minggu...

Alhamdulillah finish my third semester tu yg hati sesangat happy buat masa sekarang.Just looking back in all my exam..First paper lepas cuti raya hati tersangat tak best no mood raya..firts paper isnin sure ahad dah balik ostel..mlm sebelum first paper first time kot tak sihat utk sem nie nak final exam plak tu..makan muntah makan muntah dgn peningnya,dgn panas badannya time tu mcm nak nangis (sebenarnya dh nangis pon) ubat yg ada mcm dah tak berkesan langsung..mlm tu sure x dapat nak study, nasib dah study sebelum raya.Sampai la bangun pagi ingatkan dh ok sikit still gak mcm tu so terpaksa memaksakan diri utk ambil exam...time tu mampu doa je harap2 still dapat jawab n time tu tak bagitau sapa2 pon yg time berdiri tu mcm dh nk pengsan...Alhamdulillah still dapat jawab utk pagi tu ..habis paper terus balik bilik and tidur  utk first n second paper memang dah x boleh nak buat last revision kot yg mampu tidor je( berserah n tawakal je)
Utk dua paper terakhir dah kembali ok n dah jadi normal...syukur sesangat...

At time like this, I started to ask myself over a lot of things...Bagi aku apa yg berlaku semua ada hikmahnya..Walau dlm apa jua keadaan dlm hati aku cuma satu  ....fall down n cry but don't give up okkk..because we have that determination and the support from the people around us..and of course from Allah....

I wrote this , so this my first experience be like that...Still learning and always will be.Insyaallah..

Terima Kasih

Wednesday, October 17, 2012

Perfect

Salammm....

Sedikit kerajinan walaupun dlm mood exam tiba2 terfikir akan sesuatu...
Ok...dlm hidup nie tersangat banyak perkara2 yg berlaku diluar jangkaan kita.

Kenapa...????
Sebab kita ada manusia yg telah diciptakan dgn sifatt2 yg tersangat istimewa...dan secara realitinya perjalanan hidup yg kita lalui bagi aku satu proses yg tersangat cantik yg Allah tetapkan....Unik sesangat..

Hidup yg kadang2 tu terlalu mengejarkan akan kesempurnaan dan kadang tak pernah puas dgn apa yg ada...kejayaan atau sebaliknya, kemewahan dan perkara yg membuatkan kita sentiasa berada dlm zone selesa....

Yupssss...zone selesa yg membuatkan kadang2 tu kita tak menghargai pun apa yg ada....
Tersangat annoying bila kita tak menggunakan nikmat yg ada tu sebaik mungkin...kita selalu inginkan sesuatu yg perfect dlm kehidupan but since you realize that dlm hidup nie kita akan terasa tersangat la perfect bila dlm hidup kita sentiasa tenang...life is not perfect but it will become wonderful if Allah in our life...and sure hidup kita akan terjadi tersangat bermakna.Ketenangan yg kadang2 susah nak dapat but jgn ada istilah putus asa utk dptkan ia....


Lumrah sebagai manusia sama ada  kita menghargai anugerah dan nikmat yg diberi atau sebaliknya...itu yg menentukan siapa diri kita....Lebih penting bila diri kita perfect disisi Allah dari perfect dimata manusia sbb satu sifat manusia tidakkan puas dgn apa yg kita ada...
Ok tu je kali nie...to judging a person does not define who they are....it define who you are ^___^

Hope this weeks will be fine..


Terima Kasih

Saturday, October 6, 2012

Tak Mustahil...

Salammm....

Ok pagi2 mcm nie jadi rajin sbb terlbih ketiduran siang hari...
So wake up with dizzy n blurry in my head tapi sempat habis baca note2 and  prepared sikit2  utk  test  bio this week banyak yg kena hafal....klau dlm discussion tak dpt jawab sure punya kena marah...
Perkara yg malang minggu nie bila terskip satu program tu.Yg pasti minggu nie sure akan kena marah time tutor tak tersengaja bila buat perkara yg tak sepatutnya terus kena ( sedih utk diri sendiri first time buat sobbbb..)....ok dah nak exam.

Paling suka time nak exam...time tu baru boleh rasa sama ada dah betul2 bersedia atau tak..aku still dlm proses Insyaallah nk capai tahap yg semksimum mungkin kalau boleh...

Bagi aku kadang2 tu boleh anggap yg diri mcm zero kejap.Bila kita rasa zero kita akan banyakkan membaca try utk study hard n lakukan perkara sewaktu dengannya....semakin banyak kita study makin sesangat banyak benda yg belum kita tahu.So jgn ada  satu perasaan yg kita dah terlambat tu semua buat kita down... kalau kita rasa terlambat tu sesangat baik. .. sebab tu bukan titik kita untuk berhenti belajar tapi titik utk terus berusaha.....when you stop learning thats means you are being unteachable and penemannya adalah kegagalan....perjalanan hidup yg normal bila kita belajar dari kegagalan.Yupsss...mungkin sekarang kita belum capai apa2 yg boleh membanggakan but we need realize who are you after this...


Yupsss...memang susah nak dptkan target yg paling tinggi tapi sesangat la tak mustahil...Kalau org boleh dpt 4flat...so x mustahil utk kita.Yupsss...semua nak 4flat cuma sama ada impian tanpa visual tu agak sukar mcm nak masak nasi...tapi tak tahu pun beras tu mcm mana and nak basuh macam mana....but once you can visualise your target and attached to it...then you really work for it dan in shaa Allah kita akan capai target tu..To me if we want something we need to understand and make sure we visualise what we want..Usaha yg perlu... hasilnya tu kerja Allah.Ok tu je utk kali nie...






Terima Kasih

Friday, September 14, 2012

Nothing to say...

Salam...

Coming soon my exam...trying to make a habit of completely erasing everything but it still  remain as usually hates n afraid about this dammmm...need to face everything now look foward and start to countdown from now..Really..really..really....( END OF STORY).Ok...already 1 hour .

Ok walaupun rasa banyak cerita nak share tapi kalau bab karang tentang perkara story2 nie fail kemungkin sbb masa sekolah dulu tersangat benci kalau terpaksa buat karangan sedemikian sbb lebih suka akan fakta..

Yupssss....fakta.!!!! Fakta tentang hidup, fakta akan perkara yg berlaku disekeliling fakta akan masa yg tersangat pantas sampai kadang tu terasa 24 jam tu tak cukup, terasa kadang2 tu hari2 yg berlalu tersangat cepat kalau masa tu boleh top-up nak jadi org first yg kaya dgn masa tapi tu semua tersangat la mustahil sbb semua telah ditetapkan hidup kita dlm satu hari 24 jam, bila celik mata sepatutnya bersyukur sbb still dpt terasa lagi nikmat dlm hidup . Bila bangun dr tidur terus sibuk akan hal masing2 sama mcm diri ini.Sesuatu yg tersangat susah nak elak..... ...hari2 yg kadang2 tu tersangat annoying dgn mcm2 benda so memerlukan tahap kesabaran yg se-maksimum mungkin..but still boleh tersenyum sepanjang hari kalau boleh nak nampak cool jer..








Terima Kasih

Friday, August 24, 2012

^_____^




It's okay.When our heart feels we need to let go something because of Allah,He will protect our dignity and Iman.Something better will come.,,

Terima Kasih

Tuesday, August 14, 2012

Tak Terlambat.....

Salam....

First salam ramadan semua..Yupss..dah separuh ramadan  hampir berlalu.Tapi bila ia makin hampir dgn penamat waktu2 itu yg amat bermakna dan teramat penting sama, gak dgn aku beberapa bln lg Insyallah tamat kat sini hope apa yg dirancang akan berhasil....Perasaan yg sewaktu dengannya sesangat menakutkan....!!! Entrance ex yg sesangat malas nak ambil n benda2 lain lagi...

Sekali lagi nak ucap selamat hari raya semua..
 I couldn't come up with any words ...
^_______^


Terima Kasih

Thursday, June 28, 2012

^_____^

Salam.....

Emmmm.....
Ok....pada masa2 yg akan datang bila  ada mood nak menaip atau istilah yg lebih mudah difahami bila sifat kerajinan tu datang baru boleh buat karangan kat sini...



kanak2 yg sentiasa excited..



lawa kot bila hampir senja...
100% dibina tengah laut ( mcm pelik ayat nie)




cantik sesangat time nie...





ps:/ ok tu je kali nie...
Terima Kasih

Friday, June 15, 2012

Cool....^_^

Salammm...

Ok..Tersangat rasa ketinggalan sbb baru sempat habiskkan rooftop saboo je.Tersimpan tersangat lama...Nampak mcm  x menarik, tapi bila terbaca best sesangatttttt mungkin bagi aku, ...Jujurnya tersangat la malas nk explain try je goggle sure jumpa buku tu.Yupsss...buku yg dh lama ada cuma aku je lambat jumpa.Ok nak berlagak cool kejap..haha..

Ok kadang2 tu tersangat jelez bila sesetengah org tu boleh belagak mcm x pernah buat salah, always cool. Manusia apekah ini ...? Tapi kan bila reflect balik,benda-benda yg konon cool tu sebenarnya x la semenggah sangat dan itu semua bukan boleh buat saham kat akhirat naik tapi semakin berkurang mungkin ada.Baik buruk itu dtg dari dlm diri tapi still nak buat jahat x payah nak cuci hati dgn clorox sure punya takkan bersih..Yela...kita manusia sama je tak pernah nampak kekurangan diri sendiri  yg tahu kelemahan org lain (mungkin sama juga dgn aku nak elakkan perkara nie utk masa dpn Insyallah) tapi jgn mudah sangat menilai akan kesalahan org lain sbb bagi aku kasih sayang Allah bg tu x terkira.See oksigen yg kita sedut nie kalau Allah minta dibayar cash, seyes kita takkan mampu sbb kita tak punya apa pun, kita hanya menumpang..So elakkan perkara yg boleh kita elak n do not blur the line ok..

So patut bersyukur dgn apa yg ada, terima kelemahan sekeliling seadanya sbb sekali bila kita salah menilai seseorg mungkin ia membuatkan org lain tersalah menilai akan diri kita..Ok ..tersangat bersyukur..setiap jam, minit , saat sbb Allah masih izinkan kita bernafas n tak terhitung .Nak jadi baik tu bukan susah...tapi nak kekalkan sifat baik itu teramat susah.Org boleh bercakap apa shj tapi dlm hidup just sedar yg kita hidup bukan untuk puaskan org lain tapi kita hidup it's between us n him.Allah. s.w.t.




ps:/ tu je kali nie.
Terima Kasih

Friday, June 8, 2012

Apekah..??

Salam...

Emmm...apekah kali..?

Berperasaan seketika.Ok..kadang2 apa yg perlu kita buat adalah layan je kerenah hidup nie walaupun kadang tu dikelilingi  perkara yg tak masuk diakal, manusia yg masing2 tak pernah mengaku akan kelemahan sendiri mungkin termasuk gak dgn diri aku, setiap org ada kelemahan n berharap sangat kelemahan tu boleh buang jauh2 tapi itulah diri kita yg sebenar.Tapi bila kita dapat atasi setiap kelemahan itu di situ akan terasa akan kepuasan hidup mungkin juga ia menunjukkan kita semakin matang n  mampu berjalan sendiri maksud aku kat sini kita still mampu berdiri sendiri tanpa2 bantu org lain...tak best hidup bila terlalu bergantung hidup dgn org lain kadang2 perlu gak ada adventure baru terasa keseronokkan hidup....

Yupsss...kadang2 ter-bosan dgn perkara yg berlaku sekeliling tapi itu semua adalah perkara normal sbb kita adalah manusia2 normal yg sentiasa mempunyai akal  Insyaallah ia berfungsi dgn sebaik-baiknya setiap ketika tapi jgn terlalu obses akan sesuatu, hidup nie perlu seimbang.Jangan fikir  tentang kemungkinan yg bakal datang sbb belum pasti lagi siapa kita akan dtg.

Yupss....We live for Allah.We die for Allah.We cry to Allah,We complain to Allah because while creation can comfort us only  Allah can heal,guide n save.Really,really,really, really want a better things to next future n jangan lepaskan peluang yg ada utk peluang yg akan datang maybe yg akan datang tu belum datang lagi..

ps: / salah bila hidup terlalu menyalahkan org lain sbb sedar atau tidak kesalahan itu datang dr diri sendiri kita adalah manusia yg dicipta untuk melalukan kesalahan dan dari situ kita mula belajar.Yupsss....pengalaman buat kita matang tapi tapi jgn terlalu obses sbb kita bermula dgn zero ...^_^

Terima Kasih

Tuesday, May 29, 2012

Apekah..??

Salammm..

Apekah kali nie..???

ALHAMDULILLAH n bersyukur sesangat  dapat gak berita gembira di pagi hari n tetiba bertukar jadi kanak2 riang buat seketika....




Tu je yg terkata sekarang walaupun rasa mcm termain2 gak kekadang tu tapi tersangat puas hati dgn result kali nie...



ps:/Ok tu je yg terlintas kali nie..

Terima Kasih

Thursday, May 24, 2012

^_^

salammmm...


Last2 cuti nie sempat gak gi satu tempat tu smlm..tapi just spend satu hari jer..sbb masing2 still ada hal yg perlu di siapkan..




rase mcm dy tau jer nk gi jln2 awal kot dy bangun.

Yg join kali nie hanya aku,abg n akak ipar as my sponser n budak kat atas tu intisyar..Berempat je mak n ayah tak ikut sekali.
Ingat nak stay smlm kat sana tapi abg ada meeting esok hari so satu hari je,Tu pun penat..

Sempat pergi universal, shopping dekat Orchard central,Bugis Village n ada satu dua tempat lagi...Sebelum balik sempat  singgah kejap rumah member abg, dpt buah tangan kot...n blaalalala (malas nak karang panjang2)





malas nak citer so letak gambar je








yg nie naik dgn akak je




gambar nie wajib ambil

nak try makan yg lain tapi ter-oder makanan lain.





yg nie aku punya..

dan ice-cream tiramisu nie pun aku punya..

dah nak balik time nie
dlm kereta


Dah dapat mkn cake n ice-cream, hari tu nak sangat siap org yg belanja lagi..hihihi...
Just letak gambar mkn2 without org2 yg berada time tu, tapi aku memang mcm tu..hihi 
Nampak pelikkan....

Seminggu lebih je lagi cuti...
Mak n ayah plan nak ke langkawi  .Dgn majoritinya aku setuju. 
tu je nk bagitau..

Terima Kasih

Tuesday, May 22, 2012

Salammmmmmm...



Dulu2 slalu tengok satu citer tudgn abang2 aku.Terutama sekali abg yg second tu dy minat gila kot dgn citer nie.Sampai gaduh dgn akak aku hahahaha kenangan kot..tu semua dah lama abg pun sekarang dah bergelar papa first dy punya baby girl.Aku kagum bila tengok dy yg jadi teramat penyayang sbb  dlm family dy la yg suka buat2 kanak2 menangis termasuk gak aku n aku lagi teramat penyayang.Tak salah kalau nak puji diri sendiri hahaha..dan dy la abg yg paling rapat.Sampai sekarang ader je benda yg nak story2...





Paling best dy punya lagu...

Terima Kasih

Akatsuki no kuruma (live) - Best Gundam Seed Song


   

ps:/ best ko...
Terima Kasih

Kali pertama nak exammm..

Salamm...

Hari nie first time along nak ambil exammm.Smlm rajin gak bila tengok dy study iri-hati kot sampai aku buka kartun pon tak der respon( rase jahat la plak time nie) sampai jadi mcm gambar kat bawah nie.Happy sesangat sbb still dapat tolong along study sambil kacau dy buat kerja 2 in 1.Bukan selalu boleh buat mcm tu kot...Yela..disebabkan exam aku dah berlalu dua minggu lepas so sekarang nak bersuka-ria seketika termasuk jadi pengacau kejap tapi aku tak nakal ok...


Awal gak pagi tadi dy bangun lepas tu bising satu rumah sbb dy tengah " membaca".Aper2 pon good lucky ok...^'^ balik nanti (....) belanja aiskrim..


along yg depan sorg lagi dy punya sepupu

ps:/Along yg depan tu umur dy 5thn sorg lagi dy punya sepupu 4thn, saya punya anak buah...
Terima Kasih

Friday, May 18, 2012

Just something...

Salammmm...

Tiba teringat seorang mamber aku nie tadi tersesat jap kat blog dia.Sama ada dia still ingat aku ker tak itu no comment.Rindu nak tengok muka dy time blur2 sikit tu comel kot.Aku puji nie bukan kutuk ok tapi jangan angkat bakul lebih2.Rindu gak nak tengok muka dy jadi sampai merah sbb nangis..hahahah.Jangan marah ok.

Dan lagi satu paling best bila tengok dy time math muka dia time tu so cute  dy hadap jer note math yg selebihnya tu biar aku dan rakan-rakan yg sewaktunya jer tahu apa dy buat.Suka tengok sikap dy.

Tak mudah putus asa, satu sikap yg aku kenal dari dy.So walau dimana dan apa pun yg dy buat aku doakan kejayaan.Insyaallah..It's true life is just a temporary journey and we're all just travellers, but...I sure do need a roadtrip partner along the way.We just start our journey so thinks positive, never give up ( nie untuk diri aku gak) you can do it.No needs to thinks what people says and be yourself.That's you must be.Dan jgn lupa akan "sesuatu"
Itu jer kot...diri sendiri pon masih diperbaiki.No one perfect n kita tak boleh nak puas setiap org.So best-kan la diri sendiri bila kita dapat apa yg kita inginkan.




`
ps:/Still cari someone yg perangai mcm dy tapi still tak jumpa.:
Terima Kasih

Tuesday, May 15, 2012

Just something...

Apekah ketika ini..?




If you ask me about love
And what i know about it
My answer would be
It's everything about Allah
The pure love, to our souls
The creator of you and me,the heaven and whole universe
The one that made us whole and free
The guardian of HIS true believers
So when the time is hard
There's no way to turn
As HE promise HE will Always Be There
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will Always Be There
HE's always watching us, guiding us

So when the time is hard
There's no way to turn
As HE promise HE will Always Be There
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will Always Be There
HE's always watching us, guiding us
And HE knows what's in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will Always Be There…

HE bring ourselves from the darkness into the light
Subhanallah praise belongs to YOU for everything
Shouldn't never feel afraid of anything
As long as we follow HIS guidance all the way
Through the short time we have in this life
Soon it all'll be over
And we'll be in His heaven and we'll all be fine

So when the time gets hard
There's no way to turn
As HE promise He will Always Be There

To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will Always Be There
HE's always watching us, guiding us
And HE knows what's in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will Always Be There…

Allahu Akbar…

So when the time gets hard
There's no way to turn
As HE promise He will Always Be There
To bless us with HIS love and HIS mercy
Coz, as HE promise HE will Always Be There
HE's always watching us, guiding us
And he knows what's in all in our heart

So when you lose your way
To Allah you should turn
As HE promise HE will Always Be There… 

ps:/ nice lyric by mahir zain always be  there...^^

Terima Kasih

Westlife - Amazing



Yupssss...boleh dikatakan peminat setia westlife walaupon diorg semua dah tua2 dan tak se-handsome dulu.Dan lagi aku peminat tegar gak dgn Ldy Lickem, fall in love dgn dy punya lagu.Nak dengar try cari.Tu jer nak bagitau..
Terima Kasih

Monday, May 14, 2012

Just something...

Salammm...

Sekian lamanya just kali nie nak taip something yg boleh dikatakan dah lama aku tak tulis.Yupsss...aku tulis berdasarkan mood.Mood sekarang yg tengah melayang.First, read this....the best way to lead a good life is to be able to deal with the bad things that come your way as best as you can, shrug it off and move on.
Easy to say, that's true.
Just do simple thing but we still in another words,,,


When you talk, you repeat what you already know; when you listen, you often learn something.When to learn something that we never fail until the end so scary ok.Something normal right bila kita fikir mcm tu.Kita tak boleh nak imagine next future.Right now tengah bayangkan siapakah aku 5 thn akan datang...???

nak makan kek tapi belum sempat gi beli

Life is not like cake ok, you can mix then finish nothing left after that.Just thinks positive whatever your do and any situation right..ALLAH first in heart.Yupssss...after that we will find the truth feelings.Your brain hides it's feelings, but your heart knows the truth.

ps:/ remember that  the worst feeling is pretending you don’t care about something, when really it’s all you seem to think about.
Terima Kasih

tak bertajuk..

Salammmm...


Aku nak happy seperti menjaring kan goal.Hahaha..padahal dgn bola pon takut, tengok bola boleh la ikut mood.Ok tahniah Man City sbb menang.

Dah dua minggu cuti tinggal lagi berbaki dua minggu plus2.Banyak benda dah yg aku terbuat.Dapat habiskan aku punya novel by JP dan vintage happy kot...Jalan2 di PD yg best bila dapat makan free dan perbelanjaan ditaja kredit utk akak.Apa yg tragis berlaku nyaris2 terperangkap dlm lif nasib terselamat.

Yupsss...cuti nie banyak dihabiskan dgn  try makanan baru.Overweight tak kot buat masa sekarang still maintain sbb makan sebanyak mana pon sure badan susah nak naik.Lagi satu benci kalau pakai high-heeled or yg sewaktu dgnnya yg nie ada satu peristiwa.Lepas nie dah tak nak pakai, lagi pun ketinggian aku normal kot 163cm dah cukup tinggi  ( baru lepas acara mengukur ketinggian hahaha)

The less you think about yesterday or tomorrow, the more you'll enjoy today..Yupsss..aku selalu terfikir apa yg akan berlaku kemudian hari imagine mcm2 tapi hidup kita nie tetap Allah yg tentukan.Everybody needs a dream to hang on  begitu gak aku.Tak nak citer nnti merepek jer lebih.i just want to walk in way that i take now.

Hubungan sesama manusia insyaallah sentiasa terjaga terutama dgn family.Yupsss..itu yg aku utamakan buat masa sekarang 100% kot.Satu sikap yg aku rasa tak boleh nak buang2,dgn org yg aku kurang kenal itu semua berdasarkan situasi bab pemalu tu sure ada normal kot sbb aku adalah perempuan, .Kadang2 tersangat la serius dan kadang2 tu boleh jadi tersangat main2.Dan lagi satu boleh jadi tersangat pendiam tapi tak bisu ok...Mungkin time tu tengah berfikir masalah dunia ker mana tau boleh jadi pm nnti...tak sebenarnya aku suka perhatikan org n suka tengok gelagat org tu je kot.Dah jumpa novel baru synopsis dy mcm ok je entah best ke tak yg tu taak pasti..



nak buku nie tapi still tak dpt
gi beli..


Aku suka benda yg simple2 jer..
Ok tu jer kot...Tengah fikir lepas nie nak gi mna plak...
Terima Kasih

Thursday, May 10, 2012

Seronok..

Salammmm...

Ok sekarang mood tengah rajin.Dah lama x menaip kat sini.Ini semua disebabkan cuti.Yupsss...cuti yg harus dipersalahkan ..sbb dy yg buat hidup aku buzy.Buzy sesangat kot 100%.

Ok dr umah..gerak kl dan sekarang dah selamat sampai kat senawang..Dari senawang gerak ke satu tempat tu tak ingat nama dy sbb pelik sangat singgah rumah member akak aku jap lepas terus ke pd...makan2 lepas tu lepak sana jap ..yupsss bersama dgn family yg tercinta.

Pengalaman baru dapat jadi mama untuk anak buah aku..Best juga..heheh..

Tu jer nak bagaitau..
Terima Kasih

Sunday, April 29, 2012

Apekah ini..

Apekah ini..

Apa-apa aja..

Normal bila bila kita with someone but tiba2 jer terputus dipertengahan.Just thinks positive ok.Apa yg berlaku tu mesti ada hikmah dy.Mungkin ada sesuatu yg lebih baik yg menanti kalian2 pada masa akan datang maybe Allah tahu  apa yg bakal berlaku..

Sebanyak mana pun “ sayang” kita pernah ada, kena ingat juga yg jodah kita tu mungkin dgn yg lain.Jodoh, ajal, maut semua tu ditangan Allah.Yupssss...tak salah kalau  ingin menyayangi org lain but make sure bila sesuatu yg kemungkinan berlaku tak buat kita down or sewaktu dengannya...normal bila kita kecewa but make sure lepas tu kita bangun kembali buat apa nak sedih dan buat apa fikirkan sesuatu yg telah berlaku..
Tapi ingatlah akan sesuatu...sayang, cinta , suka tu perlu tapi pastikan utamakan yg satu..

Kalau nak nasihatkan org memang terbaik.hahahaha..



Ps: itu jer kot.Nie utk kwn aku ^ ^
nak jdi pakar phsycology boleh ..

Terima Kasih

Hurmmmm....

Salammm...


Terasa ingin menaip seketika.Disebabkan tak der benda yg nak buat so sekarang tengah bermalas-malasan kat rumah.Apekah yg terbuat sampai sekarang.Yupsss...jalan2 ke blog2 yg selalu aku follow baca diorg punya up-date.Best bila kita dapat rasai pengalaman org lain walaupun bukan kita yg berada dlm situasi tersebut walaupun kita tak kenal pun siapa diorg.

Dan lagi satu rindu time dulu2.Agak lama kot tak contact member2 yg lain.Nak kata lupa tak cuma “hehehe”..Mungkin bila dah berjauhan masing2 sibuk.Yupssss...itu tak dinafikan.
Sesuatu yg mungkin perlu diingat jangan tangisi sesuatu disebabkan semua perpisahan dlm persahabatan tapi tangisi ia jika ia dilupai....

Bolehkah begitu....??? Just ask ourself....

Mungkin juga sebab kita adalah manusia biasa yg sering terlupa akan sekeliling mungkin juga termasuk diri aku.Mungkin juga dlm diam tidak bererti kita melupai mungkin waktu tu kita diberikan sedikit ruang untuk imbas kembali kenangan kita bersama right...

Persahabatan or dlm erti kata lain kawan adalah sesuatu yg sangat penting.Bila hilang satu mungkin sepuluh yg datang tapi mungkin sukar bagi kita utk mencari seperti satu yg hilang itu.So hargailah apa yg anda ada sekarang....

Ps: /Dan lagi satu perkara yg aku bermalas sangat2 adalah utk mengedit blog nie.Entah kenapa ? Walaupun ambik gak it...tapi tersangat malas bab tu.Maybe bila sampai seru baru nak edit sendiri kot.
^^



Terima Kasih

Saturday, April 28, 2012

Dah Cuti.

Salam...

Agak dah lama x menaip kat sini.Yupsss...sekarang dah  cuti that's mean aku dah habis exam untk sem 2 dan sekarang dah ada kat rumah....Ok...happy sangat sebab dah habis exam ptg tu terus je balik rumah hahaha...excited kot sebulan tak balik ( org yg balik berbulan jgn jelez) dapat buat rekod baru tau kalau tak weekends je sure ada kat rumah.

Dan apa yg dah aku buat.Nak main game dah lama kot tinggal...layan la movie apa yg ada.Nak keluar tak payah cakap buat masa sekarang tersangat malas nak berada dirumah seketika buat masa sekarang.

Nak habiskan novel yg tersimpan selama sebulan.Dlm masa nie gak mcm2 benda yg aku nak buat tapi entah la sempat ker tak...sebulan jer kot cuti ( rasa mcm lama tapi kejap je tu yg pasti).Hurmmmm...

Tu jer malas nak citer.Next kalau rajin akan menaip lagi..
^^
Terima Kasih

Sunday, April 15, 2012

"DY'

Salammm...


Dah lama kot..terbiar sudah.Ok sekarang tengah minggu study weeks.Apekah yg terbuat.Alhamdulillah hari yg berlalu sebelum selasa nie terguna sebaik mungkin.Sempat habiskan apa yg perlu.

Study2 juga..otak still kena refresh right. Manusia bukanlah robot yg boleh fokus akan sesuatu 24/7 right.Dlm hidup perlu ada penghidupan yg lain dimana kita toleh seketika dan amati akan sekeliling dan perlukan sedikit masa.
Tapi sesuatu bagi kita yg sukar nak jaga mungkin termasuk juga dengan aku.Aku mungkinkah..???
Belajar untuk exam yg selalu org buat mungkin juga termasuk dgn aku.Dan kita sentiasa berusaha untuk capai apa yg kita ingin 'kejayaan' pernah terfikir tak setiap kejayaan tu still memerlukan keredhaan.Sepandai mana pun kita n setinggi mana jawatan yg kita dpt time tu n bila hidup kita dikelilingi dgn org2 yg sentiasa menghormati akan diri kita mungkin itu nikmat tapi still akan ada kekosongan sbb kita tak pernah seimbangkan kepandaiaan n kejayaan itu dgn sesuatu yg lebih "penting". ..

Kejayaan itu perlu tapi..dlm mengejar kejayaan ruang untuk mencari keredhaan Allah itu tersangat perlu.Peringatan untuk diri sendiri juga.Akan datang belum tahu siapa kita di sisi Allah.So jgn lupa lakukan sesuatu yg boleh buat senyuman kita itu tersangatlah berharga...






Sesuatu yg sukar dijaga tapi kita mampu menghindarinya dengan adanya keimanan dan ketakwaan dlm diri.Ini juga pesanan untuk diri aku.Itu je kot..mood exam malas untuk menaip tapi satu karang juga yg siap.Doakan aku agar dipermudahkan jawab exam...^^

ps/ kejayaan itu sentiasa ada hanya kita sebagai manusia perlu mencari
Terima Kasih

Friday, April 6, 2012

Big Smiles...

Assalamualikum ...

Seyes kot dah lama aku x jenguk blog nie mcm dah terbiar pon ada.Tapi sekarang nie aku rindu and ter-rajin nak menaip..
Ok ..sebenarnya2 dan setulus2nya banyak benda yg terbelaku.Hurmmm....
Dan perkara yg paling penting sekarang adalah minggu study weeks.So paham2 je la benda alah apa yg patut aku buat..Study2 gak tapi aku masih memerlukan oxygen..:)

But now aku betul2 nak seyes dlm satu hubungan dengan benda alah tu.Yupssss...dulu boleh dikatakan 100% aku benci 'dy' kalau boleh nak buang jauh tapi nak buat mcm mna dah dikatakan jodoh so selagi termampu i will continue this relationships.Siapakah itu...?Ok disebabkan aku budak baik dan tak nak main secret2 aku bagitau kat sini. si dy adalah  my "chemistry" terasa kenikmatannya sekarang.Seyes dulu agak terkuciwa dgn result spm tapi sekarang...emmmm..Allah maha adil right,Dia maha merangcang so pandai2 la kita berusaha untuk mendapatkannya.Tak nak bercinta dgn org sbb complicated so ok gak fall in love with benda alah tu kannn...

Dan kita harus sedar yg setiap benda yg berlaku dlm hidup nie ada sebab tersendiri.Mungkin mcm2 yg kita rancang tapi sebaliknya yg berlaku right.Tapi kalau kita still berusaha Insyaallah kita akan dapat apa yg kita inginkan jangan dan jangan dan jangan mudah berputus asa ( nasihat utk diri aku juga).

Kalau nak sesuatu yg baik, kalau nak senang masa hadapan so susah2kan diri sikit buat masa sekarang buang jauh2 benda yg boleh buat kita terganggu.Memang sekarang kita susah memang sekarang org cakap pelik tapi Insyaallah org yg anggap kita pelik itu akan lebih pelik bila satu hari nanti disebabkan kepelikkan kita itu kita berada jauh lebih drp mereka itu.

Ok itu je kot untuk kali nie..mungkin kalau ada free2 nnti aku taip lagi.Thanks kot bagi sesiapa yg tersinggah kat sini.Hope perjalanan hidup kita sentiasa diberkati dan kita dapat apa yg kita nak..

ps: happy birthday bagi sesiapa yg sambut birthday pada hari2 yg lepas aku tak sempat wish..
Terima Kasih

Monday, March 19, 2012

Easy...

Assalamualikum kalian2 semua..

 Sebenarnya mlm nie dah disebabkan aku ter-on lappy nie dan aku terasa nak buat sesuatu.Sesuatu yg aku maksudkan kat sini nak tulis something nie.Tapikan terblank jap.Tapi Allhamdullilah dah kembali normal.Hari nie sedikit free.Bersyukur sangat...

Sebelum tu sesorry sangat sebab kadang2 tu aku selalu campur adukkan bahasa yg aku guna
Ok fullstop about that.

We don't determine how long we will live but we've been given a choice on how we live..Worship Allah each day as it's your last.Yaa...kita adalah manusia, manusia yg selalu lupa, alpa , dan selalu terlupa yg kita adalah milik-Nya.Banyak jln dlm hidup nie changing from bad to good 100%  or apa2 je...



Hidup bukan sesuatu yg mudah.Nothing easy in this world ok nak tidur pon susah nie pula nak hidup

 ps:/ We live for our own words ok.Gomowao.Kamshi Hamida..Miandea...Words but it different...just thinks about it ?





Terima Kasih

Friday, March 16, 2012

Something...

Salam kalian2 semua....

Ok ada mood rajin sikit nak taip kat sini hari nie selamat pagi jumaat kalian2 semua.
Benda yg buat aku terasa best sangat bila bangun.Yupss..bila bangun pagi aku still boleh senyum, bila aku still dapat jalankan tangunggjawab aku as muslim dan bila aku bangun aku still bernafas lagi dan bila aku dapat menikmati nikmat yg Allah kurniakan kepada aku.Bersyukur sangat...






Sebab hidup kita nie tak lama pun.So hargai apa yg kita ada sekarang.Learned  to avoid complaining to much in our life ok...Manusia nie memang tak boleh nak lari dgn benda nie sama gak dgn aku.If anything happen, think positive before negative.Kalau boleh dlm hidup aku nie nak semua berjalan teratur dan perfect.One time hope that i can get what i want.I want keep with my real life and i want it.That's my promise. That is my spirit  for now hehehehh...We need to heal and you will be really really happy with your own words.
Sbb aku nak hidup dengan kegembiraan dan semua org pon nak life mcm nie betul tak..

Walaupun sesibuk mana pun aku betul2 terasa kenikmatan dlm hidup nie.Yang paling best buat masa sekarang adalah hidup aku sebagai seorg student walau  sesibuk mana dan entah berapa banyak dah aku pernah merungut tapi semua tu buat aku betul2 terasa nikmat dlm hidup.Walau kadang2 tu termalas juga but tu normal la sbb aku adalah manusia yg normal yg mana kadang2 bila ada je kelas batal happy bukan main tapi tak selalu ok kadang2 je.

Tapi yg aku sure zaman nie la yg paling best.Time nie la kita mula nak kenal dgn mcm2 fesyen manusia.Time nie gak kita dah boleh berfikir secara sedikit kematangan dan rasa2nya dah mula nilai akan sesuatu tu.

As long as if I with my friends  terasa tersangat laaa  lovely.Yesss...coz i love them so much loll..Ok la.Cukup sampai sini...


ps:/ lepas nie nak belajar n dlm proses menjadi seorang yg lebih matang..
Terima Kasih

Get a free

Salammmm...

Dah lama kot x hadap blog aku yg tak seberapa nie wehh..Sekarang rasa malas sesangat nak taip.Banyak sangat penyebabnya.
Tapikan aku nak bagitau yg beberapa hari lepas betul2 happy kot sebabnya selepas penat lelah aku selama 2seminggu untuk siapkan benda "tu" akhirnya berjaya juga.Perasaan yg sukar aku nak bagitau kat sini sbb apa yg aku buat "tu" hampir dapat full mark tapi kena gak tolak satu mark tapi aku really really really puas hati.Selesai je kelas hari tu terus balik hadap running man jap walaupon dah semakin boring tapi still boleh buat aku gelak sorang2 depan lappy nie.So time mcm tu tolong la jgn kacau aku.Terasa happy sesangat bila dapat jumpa dgn angah aku dah lama tak jumpa kot.Miss so much my big brother.Thank's coz belanja adik mu ini makan..

Sebenarnya aku teringin sangat nak selalu update kat sini mcm dulu2 tapi masa dan keadaan yg tak mengizinkan aku.Entah apa yg aku buat pon tak tau.Nak kata  malas nak online selalu gak teronline.Tapi sekarang nie dah malas kot nak online ( nie aku menipu) sbb apa entah dah boring kot tengok fb and blalalala tu.

Dan lagi satu dah nak exam sekarang nie.Kejap je kan. Minggu yg bakal datang akan sedikit
kebosanan yela minggu study week dah tak boleh balik mcm selalu dah tak boleh nak main2 dah time tu rasa mcm terkurung je dlm bilik.Aku hadap buku, buku hadap aku lepas tu aku dgn dunia aku la..Heheheh aku manusia yg normal bukan robot yg boleh 24/7 buat keja ok. Seriously nak habis cepat2 kat sini..

Tapi kat sini aku nak bagitau yg sejujurnya aku rindu dgn kwn aku seriously yg nie aku tak tipu cuba tengok muka aku sekarang nie.So sorry mungkin aku tak sempat reply message ker apa.So sorry ok.Tapi kadang2 tu saja2 malas nak reply nak tengok gak ada tak yg merajuk...

Ok tu je yg aku dapat bagitau kat sini tengok la  kalau aku rajin sikit masa lagi akan selalu gak up-to-date kat sini..






Terima Kasih

Friday, March 2, 2012

Really really really..

Salam..

Apa khabar.Aku sentiasa baik.

Dah masuk bulan mac kejap rasanya lepas nie dah nak exam walaupon still ada lagi sebulan lebih.Kalau boleh nak cepat2 bik exam nak cepat2 abiskan sem nie.Sebulan lebih rasa mcm lambat tapi bagi aku cepat sesangat.
Ok sebenarnya minggu aku rasa hebat sesangat tapi rasa bersalah pon ada gak.So sorry ok jgn marah aku.
Kejadian beberapa hari lepas entah ribut apa yg melanda sesaja nak membisu time org tanya buat bodoh.Aku tau mesti org2 berkenaan sakit hati dgn aku.Benda apa yg jadi ?

Sebenarnya tak terlintas pon nak buat mcm tu.Aku budak baik ok.Tetiba jer nak jadi bisu jap.Time tu mulut nie malas nak cakap mcm berat sangat senyum lagi la,  muka  mcm nak marah org ja.Padahal org just bertanya ja.Apa perasaan bila kita tanya org dan org tu tak jawab dan blah mcm tu jer ? Mesti org tu terasa, terguris or apa2 la.Itulah yg aku buat ? Sebenar2 terasa bersalah la weh sebab aku yg buat mcm tu.Really, really, really sorry..tapi boleh plak lepas tu aku tersenyum sorang2.Sebenarnya time tu tgah pusing nak siapkan assgment disebabkan sengaja pun ada gak.Lepas tu aku happy  kot bukan pernah buat org mcm tu hope tu la yg first dan yg terakhir.Nak kekal title budak baik pada masa akan datang.:):)




I am very very very sorry.I really really really reflecting on my action.From now i absolutely absolutely absolutely will never never do such thing again.,,




ps: next week result keluar...---->
Terima Kasih

Monday, February 27, 2012

Emooooo...

Salam..

See dah lama tak melalut kat sini.OMG !!!!

Nak emosional kejap dan nak merungut mcm 2.Minggu  banyak benda nak siapkan itu ini and blablaaaa..
Bln nie gak kali kedua aku x balik rumah.Sedih tidak terhingga.kasihan.
Bln nie dah masuk kali ke berapa ntah aku deman.Mcm dah jadi rutin plak.Tapi x pernah skip kelas lagi ok still  budak baik  :):)

Minggu nie gak test yg berlari2 suruh aku jawab...tak nak jawab boleh ?
Minggu nie gak lecture ntah apa2 ingat diorg tu LRT agaknya coz nak cepat habiskan kuliah maybe diorg ingat kami2 sekalian nie mesin scan kot..


Lagi satu kejadian siang tadi punya excited time lab chem.Dah siap semua alatan , siap sesi campur mencampur bahan tiba2 jer blackout dgn sedihnya terpaksa membuang semua bahan yg tersedia tu.Luar nampak sedih tapi dlm hati berbunga2.Heheheh..dapat balik awal terbaikkan..

Walau sesibuk mana pon aku sempat gak berfoya2 ( tlong jgn misunderstood dgn istilah nie sbb aku budak baik ) layan movie sampai sempat abiskan 16 episode dgn hanya satu malam jer..tu tak termasuk dgn novel lagi tapi weekends lepas sempat layan satu jer..


Merungut, merungut dan merungut itulah lumrah manusia termasuk gak dgn aku.Tapi yg pasti tetap best walau sebanyak mana  dan sesibuk mana benda yg perlu aku buat, benda2 nie semua buatkan aku lupa perkara yg x sepatutnya aku ingat...








ps: kadang2 jer merungut bukan slalu...
Terima Kasih

Sunday, February 19, 2012

Time Dulu-dulu...

Salam kamo2 sekalian..

Ok hari nie aku banyak sedekahkan senyuman kat org.Ok fine hari nie aku dah dapat banyak pahala free.Bab2 nie aku kurang sikit kadang2 org cakap aku sombong takper aku tak kisah pun, tapikan aku nie spesies yg kadang boleh jadi gila2 dan kadang2 tu boleh jadi serius gila.Yaaa...itulah aku secara realitinya.Sapa kenal aku tau la aku nie mcm mana.Pelik ker..? Tak la aku still manusia.
 Bab nak kenakan org aku boleh tolong.Tapi kalau org nak kenakan aku say sorry la.

Sebenarnya sekarang baru aku perasan yg aku tertinggal something.Benda apa ntah....?
Serius aku cakap dah lama aku tak berbual mesra dgn abg2 aku dan akak2 aku dah lama tak gaduh2.Time last dapat kumpul semua family pon time raya haji lepas.Hurmm...rindu si sama abg2 dan akak2 aku.

Rindu gak time dulu2, bila aku ada aktiviti kat sekolah or ada extra class sebelum aku stay ostel kat teknik langkawi abg2 dan akak aku lah jadi mangsa sebagai bodyguard aku hantar dan ambil aku kat sekolah.Kesiankan mereka2 ini sbb ada sis mcm aku nie.Diorg nie gak la yg jadi peneman kemana ja aku gi mesti ada punya.Yg aku tahu sampai sekarang aku malas nak keluar or gi mana2 inilah penyebabnya sebab dulu mana ja aku nak pergi mereka2 nie la yg bawa sampai aku rasa lesen yg ada nie boleh simpan kat muziam kot.Seriously sampai sekarang belum pernah drive sendiri kot..Kalau boleh nak jadi mcm dulu.Bahagia kot ..misi dan visi aku nak jadi adik yg baik disamping nak jadi "aunt" yg terbaik kpd anak2 buah aku w.Hehehehe..pantang jumpa budak kecil, kalau jumpa mesti akan ada yg nangis...kesan sbb yg teraakhir dlm adik-beradik.Hehhehehe

So hargailah keluarga masing2.Sbb itulah benda yg paling berharga dlm hidup.Bayangkan kalau jadi anak tunggal dlm family mesti tak bestkan.Sure tak dak pegalaman gaduh2 sampai nangis, mesti x pernah ada experience sepahkan rumah secara beramai-ramai lepas tu kena marah dgn parents.So sayangilah org yg ada dekat dgn kita ok...

budak kecik yg tersangat excited


still ingat bila ter-excident time balik sekolah.Last2 abg yg kena marah..

ps: serius rindu dgn abg2 n akak aku.Ok misi lepas nie nak main2 miscall harap2 diorg call balik or tlong top-upkan.Sumber utama bab2 top-up or nak bank-in duit l mereka2 nia la mangsa aku.Boleh dikatakan penyumbang tegar...heheh
Terima Kasih

" Homi" AKU

Salam..

Ok nie post yg ke-3 untuk hari nie.Hari nie hujan turun mencuruh2 di bumi Allah.Hari nie gak aku hampir basah kuyup walaupon guna payung gara2 nak gi cari kedai top-up.Akhirnya jumpa gak.Mlm nie dingin sangat tapi still x boleh tidor so conclusionnya kat sini nak minum hot chocolate tapi kehabisan stok yg ada horlicks,milo and nescafe.Nescafe awal2 lg dah tolak tepi tinggl dua pilihan nie jer..



Milo dan juga horlicks dua2 nie boleh dikatakan minum ruji aku la.Tapi tak pernah try nak campur dua2 mcm aku campur milo dan nescafe hasilnya iaitu "neslo" versi aku.So mlm nie nak try la..first time bagi aku org lain mybe dah biasa kot..ok aku ketinggalan sikit.

Ok nie hasil dy....



Dah malas nak rotate pic nie.Nampak mcm milo juga.Tapi rasa dy terlebih manis sbb aku letak air sikit so  ok la rasa dy "homi" versi aku..
Heheheheh....
Moral of story kat sini aku nak citer dlm hidup nie mesti cuba something new dlm hidup baru kita dapat rasa pengalaman baru, mcm aku campur milo dan horlicsk walaupon nampak mcm merepek sikit but it's ok la.
Hidup dengan pengalaman itu yg terbaik.
Bak kata org from good experience we learn something new right and mr experience is in fact the best teacher ever and forever...
Dan lagi satu pengalaman tu juga manis mcm "homi" aku nie.Lagi banyak perkara baru yg kita lakukan lagi manis pengalaman yg kita akan dapat. Kat sini aku dah kenal dgn mcm2 fesyen perangai manusia kadang2 boleh buat kita happy dan kadang2 tu boleh buat kita jadi tidak normal dlm erti kata lain menyusahkan org lain..So dari situ la hidup kita akan lebih maju berdasarkan pada pengalaman.

Ok nie lagi satu pic versi terbalik...


harap satu hari nnti aku nk senyum mcm tu



ok nak kembali sambung aku punya keja
ps:/ saya sayang mak dan abah saya...
.
Terima Kasih

© My Destiny | Design By Blog Bingkisan Hati