Followers

Tuesday, January 14, 2014

#take 5


Assalamualikum....

Alhamdullilah.. finish my  exam last Wednesday and now  Monday what i do here sleep + eat = gain more weight.Bersyukur sesangat Allah still bagi aku peluang untuk bernafas dan masih lagi merungut sepanjang masa terasa bertapa tak bersyukurrnya aku...
Need to wait 24 hours before my flight tomorrow evening feeling super excited and super jelezz cause some of my friend already landing to their howetown or buzzy  with their trip and familys.Looks like i can’t sleep tonight miss my home.
Ok..try to write something with mixing language.
Try to forgive...
Secara istilah yang mudah untuk difahami cuba untuk memaafkan.Yuppsss...nak say sorry tu sesangat mudah tapi dalam hati it’s mean that adakah kita dah boleh betul-betul memaafkan.Kalau secara realitinya aku memang seorang yang susah marahkan org but if i do hanya Allah sahaja yg tahu dimana tahap kesabaran aku genetic dari mana aku warisi belum sempat siasat maybe  dari ayah walaupun jarang nampak ayah marah tapi aku tahu kalau sesuatu berlaku ayah hanya akan mendiamkan diri sahaja and mak selalu pesan be rasioanal dgn apa yg kita buat and setiap patah yang keluar dari mulut fikir dulu and jangan mudah nak sakitkan hati org(Okkk..until now  still in practice)...And in my real life if  my friends do something that annoying i just prefer be in silent bukan bermaksud disini aku bisu just diamkan diri je semampu yg mungkin tapi bila dah tahap kesabaran ni tak dapat dikawal so mungkin org yg tak  pernah marah tu jadi lebih scary daripada org2 yg selalu marah korang2 boleh dengar ayat-ayat sepedas mungkin yg boleh terkeluar  ( cuba elakkan ) yelahhh..i’m direct person if i see something wrong directly i speak ..stop about me..

Just realizes something being sorry can be very hard when we’e overwhelmed with pride, we must thinks that sometimes our pride must take a fall before we lose out and at the time when we have to say sorry we should mean it from our soul and deep in our heart and remember that a meaningless sorry is like a broken promise to the heart try or forgive in our life May Allah
Cherish your day.....
 Salam Maulidur Rasul...........






 Adioss...
Wasalamm...



Terima Kasih

4 comments:

AmySyahiera Malik said...

melafazkan kata maaf memang mudah . tapi sukar nak memaafkan orang dengan ikhlas sebab selalu ingat apa yang dia buat . marah takkan selesaikan masalah :)

Nurulee said...

maafkan tu maybe senanglah. but to forget somethg tu i dont think so tht was such an easy kind of thg =)

Nurul_Atika said...

yupsss..not easy to forget something..

Nurul_Atika said...

something yg setiap org x bleh nk elakk,,

© My Destiny | Design By Blog Bingkisan Hati